Zatečeni s drogama

Slika A%20Nove%20Fotke/policija1.jpg

Policija je oduzela oko 82 grama droge tipa konoplje, oko 51 gram hašiša oko 4 grama amfetamina...

FOTO: ilustracija

Od ponedjeljka, 12. kolovoza do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske policija je u 23 slučaja zatekla 30 osoba u prekršaju neovlaštenog posjedovanja raznih droga.
 
Počinitelji prekršaja zatečeni su na javnim mjestima ili u prometu po policijskim službenicima nadležnih policijskih postaja te u nekoliko slučajeva po policijskim službenicima Jedinice specijalne i interventne policije. Zatečeni su na području Rijeke, Opatije, Crikvenice, Vrbovskog, Matulja, Rupe, Lovrana, otoka Krka, Malog Lošinja i Cresa. 
 
Riječ je o18 hrvatskih državljana, od kojih nekoliko maloljetnika, četiri državljana Francuske, tri državljana Italije te državljanima Njemačke, Rumunjske, Mađarske, Belgije i Slovenije.
 
Policija je od njih oduzela oko 82 grama droge tipa konoplje, oko 51 gram hašiša oko 4 grama amfetamina, manje količine kokaina, droge MDMA, psilocibin gljiva i više komada jointa.
 
Izdvajamo 33-godišnju hrvatsku državljanku koju je policija zaustavila nešto poslije ponoći 14. kolovoza u Opatiji. Od nje je oduzeta manja količina amfetamina, a utvrđeno je da upravlja osobnim vozilom iako joj je rješenjem iz kolovoza 2023. godine, vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti.
 
U prometu je zatečen i 44-godišnji hrvatski državljanin, zaustavljen jučer, 18. kolovoza oko ponoći na području Crikvenice. Od njega je oduzeta manja količina kokaina, a utvrđeno je kako je upravljajući mopedom koristio mobitel te nepropisno skretao.  

Spomenuta 33-godišnjakinja i 44-godišnjak su osim zbog neovlaštenog posjedovanja droga, prekršajno sankcionirani i temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Osim njih, i sve ostale osobe zatečene u neovlaštenom posjedovanju droga su prekršajno prijavljene temeljem odredbi Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.  
 
U cilju smanjenja zlouporabe droga policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske i dalje će nastaviti s provedbom mjera i radnje tzv. ulične redukcije.

Priopćenja