​Vrbovsko: Uhićen recidivist u prometu

Slika policajac_pise_kaznu.jpg

Policija je 56-godišnjem vozaču utvrdila koncentraciju alkohola od 0,72 g/kg te da je upravljao vozilom u vrijeme važeće zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, koja mu je izrečena 15. ožujka 2021. na rok od godinu dana

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko jučer su doveli 56-godišnjeg hrvatskog državljanina u nadležni Općinski sud zbog počinjenja više prometnih prekršaja.

Riječ je o vozaču, inače recidivistu u činjenju prekršaja u prometu, koji je dan prije, 3. svibnja oko 17 sati, zaustavljen na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka.
Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 0,72 g/kg te da je upravljao vozilom u vrijeme važeće zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, koja mu je izrečena 15. ožujka 2021. na rok od godinu dana. Zbog počinjenih prekršaja je uhićen i priveden na postupanje u PP Vrbovsko gdje je po završetku istog protiv 56-godišnjeg recidivista podnesen optužni prijedlog.

Nadležnom prekršajnom sucu je predloženo da u prekršajnom postupku protiv 56-godišnjaka odredi mu novčanu kaznu od 15.000 kuna ili 60 dana kazne zatvora, kao i izreče zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u vremenu od dodatnih još šest mjeseci. Prekršajni sudac protiv optuženika donijet će rješenje u zakonski propisanom roku.

Stranica