Lažno prijavio gubitak isprava pa kazneno prijavljen

Slika lisice01.jpg

Ishodovao je novu prometnu i vozačku dozvolu, iako je znao da su mu navedene isprave oduzete zbog počinjenja prometnog prekršaja u susjednoj državi

FOTO: Ilustracija

Crikvenička policija dovršila je kriminalističko istraživanje te kazneno prijavila 25-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje na počinjenje po dva kaznena djela davanje lažnog iskaza i ovjeravanje neistinitog sadržaja.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 25-godišnjak u listopadu prošle godine u stanici za tehnički pregled vozila lažno izjavio te potpisao izjavu o  gubitku prometne dozvole. Dovodeći takvom izjavom u zabludu nadležno tijelo podnio je zahtjev te ishodovao novu prometnu dozvolu. Također, u siječnju ove godine u nadležnoj policijskoj postaji je prijavio gubitak te potom ishodovao i novu vozačku dozvolu, iako je znao da su mu i vozačka i prometna dozvola oduzete zbog počinjenja prometnog prekršaja na području susjedne države. Oduzetu vozačku i prometnu dozvolu nadležno tijelo susjedne države naknadno je dostavilo policiji te je utvrđeno da je osumnjičeni nove isprave ishodovao dajući lažni iskaz te ga ovjerivši svojim potpisom.



 

Stranica