​Vikend u prometu- Najveća koncentracija alkohola od 2,58 promila u Čabru

Slika /A%20Nove%20Fotke/Brzina01-novo.JPG

Policija je protiv 44-godišnjaka podnijela optužni prijedlog i predložila novčanu kaznu od 2650 eura te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 168 prometnih prekršaja.
 
Od ukupnog broja,12 prekršaja se odnose na prekoračenje brzine, devet na  nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, dok pet prekršaja na upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom. Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, zatim jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te ostalih 131 prometni prekršaj.
 
Najveća brzina od 72 km/h evidentirana je u petak 27. siječnja na području Opatije. Policijski službenici su oko 12 sati laserskim uređajem očitali navedenu brzinu u središtu Opatije gdje se osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin, na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 40 km/h.
Spomenuti vozač je zbog počinjenog prekršaja sankcioniran prema odredbama Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.
 
Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između njih 87 alkotestiranih vozača, sedam ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 2,58 g/kg evidentirana je 44-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Čabra. 
Riječ je o osobi kojega su policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar zaustavili u petak, 27. siječnja, oko 8.40 sati u Čabru, kada je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Renault, delničkih registracijskih vozila.

Odmah je izdvojen iz prometa te priveden u službene policijske prostorije gdje je zadržan do prestanka djelovanja alkohola. Po završetku postupanja protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 2650 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

 
Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 1,51 i više evidentirane kod troje vozača, a dva vozača su imali koncentracije s 0,51 do 1,0 g/kg, kao i s 1,01 do 1,50 g/kg.
 
Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 26 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene.
Pozivamo i ovim putem vozače na oprez, kao i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
 

Stranica