Vikend u prometu: 35 prometnih nesreća i 251 prometni prekršaj

Slika 2021/Stop%20policija.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja od 175 km/h, izmjerena je 8. lipnja oko 10,45 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko

FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 251 prometni prekršaj.  Najviše je prekršaja prekoračenja brzine - 50, nekorištenja sigurnosnog pojasa - 31, vožnje pod utjecajem alkohola - 14 te sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su po dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 144 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja od 175 km/h, izmjerena je 8. lipnja oko 10,45 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 100 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,61 g/kg izmjerena je 8. lipnja oko 10 sati u Poljanama kod Ičića. Policijski službenici zaustavili su 53-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je pod utjecajem alkohola upravljao teretnim vozilom, riječkih registarskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom i tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim ovih vozača i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 35 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, dok ih je 11 lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Priopćenja | Promet i vozila