​U sklopu edukacije civilne zaštite sudjelovala i policija

  • Slika /2024/ED-DELNICE%20glavna-10.6..jpg
  • Slika
  • Slika

Učenici su kroz izravni razgovor s policijskim službenicima dobili odgovore na brojna pitanja o svakodnevnoj službi te rodovima i projektima policije

FOTO: PU primorsko-goranska
 
U petak, 7. lipnja u Delnicama je održana edukacija učenika Osnovne škole "I.G. Kovačić" na temu sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, a u kojoj su sudjelovali i policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar.
 
Tom prigodom policijski službenici prevencije su organizirali infopunkt na kojem su učenici imali priliku upoznati se s poslovima i opremom policije.
 
Kroz izravni razgovor s policijskim službenicima dobili su odgovore na brojna pitanja o svakodnevnoj službi te rodovima policije. Između ostalog su mogli vidjeti i neke od kriminalističkih tehnika poput uzimanje otisaka prstiju, a iz domene prometa korištenje takozvanih „pijanih naočala“. Zanimljivo je učenicima bilo probati pijano stanje vozača kroz naočale čime su upozoreni na sve posljedice vožnje pod utjecajem alkohola.
 
Uz navedeno učenici su imali priliku i razgledati službeno vozilo, tzv. „marica“, a stariji učenici 7. i 8. razreda saznati sve bitne informacije o kampanji „Postani policajac/policajka“. Uz informacije podijeljeni su im i edukativno propagandni materijali, kao i letci „Budi zakon-postani policajac/policajka", dok učenicima 1. razreda je podijeljen obrazac „Moj prvi otisak“  na kojem su ostavili svoj prvi otisak prsta za uspomenu što je djeci mlađe dobi bio poseban doživljaj.
 
Na predstavljanju žurnih službi, odnosno sustava civilne zaštite, prisustvovalo je više od 280 učenika svih razreda Škole, a osim policije sudjelovali su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite Područni ured Rijeka, Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a, Javne vatrogasne postrojbe Delnice, Gradskog društva Crvenog križa Delnice i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Priopćenja