Vikend u prometu: 27 prometnih nesreća i 190 prometnih prekršaja

Slika 2021/Stop%20policija.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja od 167 km/h, izmjerena je 30. ožujka oko 14,55 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko

FOTO: Ilustracija

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 190 prometnih prekršaja.

Od tog broja 50 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam na vožnju pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježeno je sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, po jedan prekršaj zabrane upravljanja vozilom i upravljanja prije stjecanja prava te 101 ostali prekršaj.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja od 167 km/h, izmjerena je 30. ožujka oko 14,55 sati na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo šibenskih registracijskih oznaka kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je 29. ožujka oko 22,20 sati na području Rijeke kod 32-godišnje vozačice osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije. Protiv 32-godišnje vozačice podnesen je optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 2650 eura i izricanje zaštitne mjere zabrana upravljanje vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.
 
Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno.
 
Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Stranica