Vikend u prometu – 11 prometnih nesreća i 165 prekršaja

Slika 2021/PROMET-NOVO-PALICA-KONTROLA-16.9..jpg

Najveća brzina od 171,6 km/h evidentirana je jučer, 9. siječnja oko 17,30 sati na autocesti A6 kod Vrata Jadrana

FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda policija je u provedbi pojačanog nadzora prometa na cestama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila ukupno 165 prometnih prekršaja.

Tijekom nadzora utvrđeno je 63 prekršaja prekoračenja brzine, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim spomenutih, zabilježen je po jedan prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje i upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja zabrane upravljanja vozilom te 72 ostala prometna prekršaja.

Najveća brzina od 171,6 km/h evidentirana je jučer, 9. siječnja oko 17,30 sati na autocesti A6 kod Vrata Jadrana gdje se 44-godišnji vozač osobnog vozila marke Alfa, riječkih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 90 km/h.  Predložena mu je novčana kazna od 5 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, izdvajamo 36-godišnjeg vozača kojega su policijski službenici zatekli u Kukuljanovu u petak, 7. siječnja oko 18,15 sati i pri tome mu izmjerili koncentraciju alkohola od 2,17 promila.  Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka.
Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 1,51 i više 0,51 zabilježene kod tri vozača, dok su dva vozača evidentirana s 0,51 do 1,0 g/kg te jedan u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg.

Tijekom vikenda, na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se i 11 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Pozivamo i ovom prilikom  vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Za vrijeme trajanja zimskih uvjeta na cestama povećana je mogućnost prometnih nesreća stoga veliku ulogu u sigurnosti prometa na cestama ima dosljedno poštivanje prometnih pravila, propisa i prometne signalizacije te međusobno tolerantno ponašanje svih sudionika u prometu

https://primorsko-goranska-policija.gov.hr/vijesti/koristenje-zimske-opreme-na-vozilima-obvezno-od-15-studenog-do-15-travnja/28578
 

Stranica