Vikend u cestovnom prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prompol4.jpg

Ozlijeđeni 18-godišnji motociklist u nesreći koja se dogodila 27. rujna na području Vrbovskog vozilom je upravljao bez položenog vozačkog ispita. 

FOTO: Ilustracija
 
Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 27 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Teže je ozlijeđen 18-godišnji motociklist u nesreći koja se dogodila u petak, 27. rujna oko 17 sati na području Vrbovskog. Krećući se prometnicom DC-3 u smjeru Zagreba nije prilagodio brzinu kretanja  uvjetima i stanju kolnika pa  je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika, udario u kameno-zemljani usjek te zajedno sa motociklom pao na kolnik. Utvrđeno je da je 18-godišnjak vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno, bez položenog vozačkog ispita. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka gdje su mu i utvrđene zadobivene teže ozljede.

Osim spomenute prometne nesreće, zabilježeni su i prekršaji u prometu. Tako je u subotu, 28. rujna oko 21.40 sati u Crikvenici zbog alkoholiziranosti priveden 44-godišnji češki državljanin. Policija ga je zatekla u ulici Kralja Tomislava gdje je osobnim vozilom marke Volkswagen, čeških registracijskih oznaka, upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,54 g/kg , a uz to je kod njega pronađena i droga marihuana tzv. joint u količini od 0.30 grama. Zbog počinjenih prekršaja prijavljen je prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Istu večer par sati kasnije u Opatiji je zaustavljen 49-godišnji vozač osobnog vozila marke Volkswagen Touareg, riječkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao u vidno alkoholiziranom stanju. Kako ne bi nastavio ugrožavanje prometa, priveden je u službene prostorije gdje je odbio provjeru alkoholiziranosti, a i ometao je postupanje policijskih službenika vrijeđajući ih, omalovažavajući i čineći nered.
 
U Crikvenici  je jučer oko pola noći zaustavljen u prometu i priveden i 28-godišnji vozač osobnog vozila marke Volkswagen Golf, riječkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,93 g/kg. Nešto kasnije u Dražicama kod Rijeke u 3.30 sati, zaustavljen je 46-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel koji je vozilom upravljao s koncentracijom od 1,65 g/kg alkohola.
 Svi navedeni počinitelji prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I ovom prilikom u cilju veće sigurnosti u prometu i smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Stranica