Građani oprezno pri kupnji putem interneta!

Slika /A%20Nove%20Fotke/tipkovnica.jpg

 Iako je oštećenik uplatio dogovoreni iznos novca za kupnju vozila, ono mu do danas nije isporučeno. Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna.

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici II policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara.
 
Riječ je o kaznenom djelu kojim je oštećen 53-godišnji hrvatski državljanin kada je početkom rujna ove godine putem interneta s nepoznatom osobom ugovarao kupnju vozila. Naime, iako je oštećenik uplatio dogovoreni iznos novca, vozilo mu do danas nije isporučeno. Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna.
 
Kako ne bi postali žrtvama ove vrste kaznenog djela, građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni kod kupovanja putem interneta. Posebno se to odnosi na kupovanje skupljih stvari od nepoznatih fizičkih ili pravnih osoba u inozemstvu koje ne ostavljaju mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe.
Napominjemo pri tome da nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. 

Stranica