Vikend u cestovnom prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Alkotest-kontrola.jpg

Noćas je u Loparu na otoku Rabu zaustavljeno teretno vozilo marke Iveco, kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin bez vozačke dozvole, odnosno, bez položenog vozačkog ispita.

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima je jedna  osoba lakše ozlijeđena.
Tijekom spomenutog razdoblja policija je evidentirala i počinjenje prekršaja u prometu. Tako je u petak, 6. rujna oko 19 sati na Čavlima kod Rijeke zaustavljeno osobno vozilo marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 1,76 g/kg.
U subotu, 7. rujna , poslije pola noći, policija u Ravnoj Gori zaustavila je osobno vozilo marke Peugeot, delničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,85 g/kg. Budući da je pokazivao namjeru nastavljanja vožnje i činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.
Sat vremena kasnije na području Matulja zaustavljen je 24-godišnji vozač osobnog vozila, isto marke Peugeot, ali riječkih registracijskih oznaka, koji je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,16 g/kg. Utvrđeno je da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole ,odnosno, bez ikakvog drugog osobnog dokumenta i u vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije.
 
Na području Vrbovskog u nedjelju, 8. rujna, oko 22 sata zbog alkoholiziranosti priveden je 57-godišnji hrvatski državljanin. Pri koncentraciji alkohola od 2,37 g/kg i bez ikakvih osobnih dokumenata upravljao je osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Istog je dana u Omišlju na otoku Krku oko 1,30 sati priveden 42-godišnji hrvatski državljanin. Riječ je o vozaču koji je na cesti krivudao vozilom te je utvrđeno da je pri utjecaju alkohola od 1,59 g/kg upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, novogradiške registracijske oznake, a nije koristio ni sigurnosni pojas.

Jučer je u Rijeci oko 18.30 sati u Kvaternikovoj ulici 31-godišnji vozač izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola. Upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, iz smjera Kumičićeve ulice u smjeru Brdo, nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti te je udario u vozilo ispred sebe. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,07 g/kg.

Noćas je pak oko 1.30 sati u Loparu na otoku Rabu zaustavljeno teretno vozilo marke Iveco, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin bez vozačke dozvole. Provjerom je utvrđeno da se osoba lažno predstavila policijskim službenicima, vozilom je upravljao prije položenog vozačkog ispita tj. prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, a vozilom je upravljao i pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 0,73 g/kg. Priveden je u službene policijske prostorije te kao i svi ostali prekršitelji, sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozači koji su zatečeni u prometu bez osobne iskaznice, kažnjeni su i prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

Pozivamo i ovom prilikom sve vozače na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba te većeg stanja sigurnosti u prometu.

Stranica