Vikend na prometnicama

Slika /PROMET/2015/Brzina15.JPG

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 37 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško, a tri osobe su lakše ozlijeđene. 

FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 37 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško, a tri osobe su lakše ozlijeđene. 
Teško je ozlijeđen 31-godišnji vozač motocikla marke Harley Davidson, riječkih registracijskih oznaka,  stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 20. srpnja oko 9.40 sati na području Lovrana. Spomenuti motociklist je prilikom kočenja izgubio je nadzor nad motociklom, pao na kolnik i udario u teretno vozilo marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji vozač koji prilikom uključivanja u promet nije postupio  po postavljenim prometnim znacima.
Istog dana oko 14.20 sati na području Kupjaka u blizini Ravne Gore dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško je ozlijeđen vozač motocikla 27-godišnji državljanin Srbije, kojem je 79-godišnji vozač osobnog vozila oduzeo prednost prolaska.
Također, teško su ozlijeđeni i 25-godišnja vozačica mopeda te 28-godišnji putnik na mopedu, stradali istog dana oko 19.50 sati u prometnoj nesreći na području Triblja u blizini Novog Vinodolskog, u sudaru s osobnim vozilom koje se kretalo iz suprotnog smjera.
Nadalje, zabilježene su i prometne nesreće u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola. Tako je 21. srpnja oko 14.10 sati na području Hreljina 49-godišnjak upravljao osobnim vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,79 g/kg te udario u osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 36-godišnji državljanin Egipta. U osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera 19. srpnja oko 11.40 sati u Krku udario je i 48-godišnji vozač, državljanin Velike Britanije. Upravljao je osobnim vozilom s izmjerenom koncentracijom alkohola od 2,57 g/kg te nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja. Dan kasnije, 20. srpnja oko 20.45 sati 35-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 2,60 g/kg, u Banjolu na otoku Rabu udario je u osobno vozilo kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Slovačke.   
U noći 21. srpnja u Opatiji je zabilježena prometna nesreća u kojoj je 26-godišnji državljanin Rusije upravljajući osobnim vozilom s koncentracijom alkohola od 0,72 g/kg udario u parkirano osobno vozilo.
Osim prometnih nesreća izdvajamo i neke od vozača zatečenih u činjenju prometnih prekršaja.
Na području Malinske i Punta na otoku Krku 19. srpnja oko 2.15 i 4.15 sati zatečene su dvije vozačice osobnih vozila u dobi od 22 i 23 godine s koncentracijama alkohola od 1,62 i 1,00 g/kg, dok je nešto prije 1 sat 21. srpnja u Novom Vinodolskom 19-godišnjem Austrijancu, vozaču  osobnog vozila nakon zaustavljanja izmjerena koncentracija alkohola od 1,45 g/kg.. U Puntu 20. srpnja oko 4.30 sati policija je zaustavila  24-godišnjeg Nijemca, koji je mopedom upravljao s koncentracijom alkohola od 1,57 g/kg i bez zaštitne kacige te je zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije.  Zadržan je i 28-godišnji vozač osobnog vozila koji je u noći 20. srpnja u Puntu odbio provjeru alkoholiziranosti i testiranje na droge te 37-godišnji vozač teretnog vozila s poluprikolicom zaustavljen oko  17.50 sati na području čvora Vrbovsko, a kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,30 g/kg.
U počinjenju prometnog prekršaja 21. srpnja zatečen je i 46-godišnji državljanin Njemačke koji se u Crikvenici osobnim vozilom kretao jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru.
U cilju veće sigurnosti u prometu i smanjenja stradavanja osoba pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.

Stranica