Tjedno izvješće o prometu

Slika prometni_policajac06.jpg

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 81 prometna nesreća od kojih su tri bile teže, a 78 ih je bilo lakših

FOTO: Ilustracija

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 81 prometna nesreća od kojih su tri bile teže, a 78 ih je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe  teže, a 16 je osoba lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na oko 808.300 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovalo je 14 stranih državljana, ali i 11 alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 297 vozača, od kojih je kod njih 40 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 23 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 11 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, a sedam u dobi između 18. i 25. godine života.
Najveća koncentracija alkohola od 3,21 g/kg izmjerena je 42-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Seat, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je krećući se autocestom A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci izgubio nadzor nad vozilom te izletio izvan ceste, udario u zaštitnu metalnu ogradu i teretno vozilo s priključnim vozilom. Spomenuti 42-godišnji vozač u ovoj prometnoj nesreći je lakše ozlijeđen. Osim toga što je prouzročio prometnu nesreću i ugrožavao sigurnost prometa, vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike tijekom njihovog postupanja. Zbog počinjenih prekršaja sankcioniran je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica