Vikend na prometnicama

Slika PROMET/2015/Brzina15%20(29).JPG

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su 23 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teže, a pet je osoba lakše ozlijeđeno. 

FOTO: Ilustracija

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su 23 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teže, a pet je osoba lakše ozlijeđeno. 
Teško su ozlijeđena dvojica vozača motocikla u dobi od 54 i 47 godina, stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila 2. ožujka na području Čavli. 54-godišnjak je upravljao motociklom marke Yamaha, karlovačkih registracijskih oznaka krećući se iz smjera Delnica prema Rijeci te preko pune kolničke crte pretjecao osobno vozilo ispred sebe, kojom prilikom je udario u motocikl marke Honda, riječkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak. Uslijed udara 47-godišnjak je zajedno s motociklom pao te u klizanju udario u spomenuto osobno vozilo. Radi zadobivenih ozljeda ozlijeđeni motociklisti prevezeni su u KBC Rijeka.
U ovom razdoblju zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola te su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tako je u noći 2. ožujka na području Ledenica pored Novog Vinodolskog 22-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 0,90 g/kg udario je u parkirano vozilo i obližnju kuću. Istog dana oko 11.30 sati na području Matulja 63-godišnji vozač s koncentracijom alkohola od 1,42 g/kg svojim vozilom udario u vozilo koje se kretalo ispred te u betonski zid, dok je 3. ožujka oko 20.30 sati 56-godišnji vozač s koncentracijom alkohola od 1,23 g/kg, na raskrižju Zvonimirove i ulice Mirka Čurbega u Rijeci udario u vozilo ispred sebe, zaustavljeno radi crvenog svjetla na semaforu.
U ovom razdoblju zabilježeno je i pet slučajeva istrčavanja divljači na kolnik. Riječ je o srnećoj divljači koja je udarila u osobna vozila na području Klane, Čavli, Malinske i Delnica te o divljoj svinji koja je udarila u osobno vozilo na području Jadranova. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a sveukupna šteta cijeni se na tridesetak tisuća kuna.
Radi neočekivane pojave divljači vozačima savjetujemo pojačani oprez, posebice u jutarnjim i večernjim satima te na prometnicama  izvan naselja. Ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja vozač će biti prekršajno sankcioniran.
Stoga i ovom prilikom pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.

Stranica