Utvrđen identitet žene pronađene na Krku

Slika A%20Nove%20Fotke/moto%20mup-a.jpg

Utvrđeno je kako je riječ o 57-godišnjoj državljanki Slovačke, a policija zahvaljuje na pomoći i suradnji svima koji su tome doprinjeli

FOTO: ilustracija
 
U suradnji s građanima i medijima policijski službenici Policijske postaje Krk, Službe općeg kriminaliteta i Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave primorsko-goranske, prikupili su niz saznanja koja su rezultirala utvrđivanjem identiteta žene pronađene 12. rujna na otoku Krku.

Utvrđeno je kako je riječ o 57-godišnjoj državljanki Slovačke.

Podsjećamo, ova Policijska uprava je temeljem čl. 33 st. 4. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima  javno objavila fotografije pronađene žene, sa zamolbom za pomoć u utvrđivanju identiteta budući da pronađena žena nije  mogla dati podatke o sebi, a mjere i radnje policije poduzete od njenog pronalaska nisu dovele do saznanja o kojoj se osobi radi. Spomenuta žena je prilikom pronalaska imala ozljede za koje je utvrđeno da nisu nastale kao posljedica kažnjive radnje. Ženi je pružena liječnička pomoć i smještena je u bolnicu.

Od objave fotografija policija je putem elektroničke pošte zaprimila više desetaka dojava građana iz zemlje i inozemstva, kako iz zemalja Europske unije,  tako i iz drugih zemalja, koji su dostavom fotografija ili drugih informacija željeli pomoći policiji u utvrđivanju identiteta pronađene žene. Također, osim elektroničkom poštom, dojave su zaprimane i na druge načine te su ih policijski službenici detaljno provjeravali koristeći metode i tehnike koje im stoje na raspolaganju.

Primjerice, tako su neke od dojava zaprimljene nekoliko dana nakon objave fotografija dovele do pronalaska ruksaka, iako stvari pronađene u njemu nisu pomogle u saznanju o identitetu pronađene žene.
Isto tako, provjere u bazama otisaka prstiju hrvatske policije nisu dovele o utvrđivanja identiteta te je  o pronađenoj ženi obaviješten Interpol i zatražena je pomoć stranih policija.

Nadalje, prvu od nekoliko dojava koje su dovele do utvrđivanja identiteta pronađene žene, policija je  zaprimila 20. rujna, u večernjim satima.  Budući da je iz dostavljenog proizlazilo da bi pronađena ženska osoba mogla biti državljanka Slovačke, putem međunarodne policijske suradnje zatražena je pomoć slovačke policije.  Zahvaljujući dobroj suradnji  te cijeneći da se radi o žurnosti vrlo brzo je zaprimljen odgovor slovačke policije, kojim je potvrđeno da je žena putem fotografije prepoznata kao slovačka državljanka, starosti 57 godina.
Ovim putem policija zahvaljuje na pomoći i suradnji građanima, iz zemlje i inozemstva, domaćim i stranim medijima, kao i kolegama iz Slovačke, koji su pridonijeli utvrđivanju identiteta pronađene žene.
Prema dosad utvrđenom  slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turistkinja, a policija će i dalje nastaviti s utvrđivanjem okolnosti koje su prethodile njenom dolasku i pronalasku na otoku Krku, na nepristupačnom terenu Dobrinjštine.
 

Stranica