Prijavljeni zbog kaznenih djela krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja

Slika 2021/grb%20na%20rukavu.jpg

Sumnjiče se da su tijekom ožujka 2019. godine nabavili lažna uvjerenja o osposobljenosti za lovca i diplome o položenim lovačkim ispitima, nisu prisustvovali predavanjima, ni pismenom i usmenom ispitu za lovca pred ispitnim povjerenstvom

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana u dobi od 38, 52, 55 i 62 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja.
Sumnjiče se da su tijekom ožujka 2019. godine nabavili lažna uvjerenja o osposobljenosti za lovca i diplome o položenim lovačkim ispitima, iako nisu prisustvovali predavanjima, ni pismenom i usmenom ispitu za lovca pred ispitnim povjerenstvom te tako pribavljenu dokumentaciju uporabili kao pravu ishodujući lovačke iskaznice. Nadalje, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su spomenuti doveli u zabludu tvrtku iz Zagreba, a temeljem dostavljene lažne dokazne dokumentacije, odnosno izdane lovačke iskaznice, javne isprave kojima se dokazuje da su osposobljeni za obavljanje lova. 
Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, protiv četvorice hrvatskih državljana podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Stranica