​Policijski službenik Jurica Prpić iz specijalne policije pobjednik Europskog prvenstva u praktičnom streljaštvu

Slika /2022/JP-FOTO-EP-23.11..jpg

Prvenstvo Europe je održano u talijanskom Sermonetu na kojem je sudjelovalo 515 sudionika iz 20 zemalja

FOTO: PU PG 
 
Protekli vikend od 11. do 13. studenoga u talijanskom gradu Sermoneta održano je prvenstvo Europe u praktičnom streljaštvu po IDPA pravilima (International Defensive Pistol Association). Na prvenstvu je sudjelovalo 515 strijelaca iz 20 zemalja, a među njima i dvojica službenika hrvatske policije te pripadnici pravosudne policije i carine.
 
Iz Jedinice specijalne i interventne policije nastupio je policijski službenik Jurica Prpić i ujedno član riječkog kluba za praktično streljaštvo "Reful", a iz Policijske akademije u Zagrebu policijski službenik Hrvoje Marić.
 
Samostalni policijski inspektor i voditelj programa specijalne obuke u JSIP-u Jurica Prpić, u disciplini CDP - cal. 45 ACP i u kategoriji SS (sharp shuter) obranio je boje Hrvatske na najbolji mogući način te u natjecanju osvojio 1. mjesto i time postao Europski prvak. Postignutim uspjehom i rezultatom ostvario je i ulazak u višu kategoriju experata "EX".
 
Policijski službenik Hrvoje Marić osvojio je 3. mjesto u disciplini SSP (KATEGORIJA MASTER), kao i 1. mjesto u disciplini SSP- kategorija Law Enforcement.

Uz čestitke na sjajnom uspjehu naših kolega, ističemo kako su još jednom pokazali izvrsnu vještinu gađanja i „oko sokolovo“ kojim budno motre i spremno reagiraju kao policajci na počinjenja kažnjive radnje s ciljem ostvarenja sigurnosti svakog građanina i cjelokupne zajednice.
 

Stranica