Upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, alkoholiziran, s tuđom registracijom i ''prošao'' kroz crveno

Slika 2021/lisice.jpg

Osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i prekršajno je sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava.

Spomenuti je u subotu, 19. studenog upravljao s osobnim vozilom marke Alfa, zagrebačkih registracijskih oznaka i kretao se ulicom Erazima Barčića u smjeru ulice Pomerio te dolaskom do raskrižja s ulicom Pomerio  nije zaustavio svoje vozilo na znak crvenog svjetla na semaforu. Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka ubrzo su zaustavili navedeno vozilo te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da 20-godišnji vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,06 g/kg.

Osim navedenog, utvrđeno je još nekoliko prekršaja: upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno upravljao je osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita,  a vozilu je istekla valjanost prometne dozvole i nema valjanu policu obveznog osiguranja u prometu.

Također, utvrđeno je da je 20-godišnjaku krajem kolovoza ove godine izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima te da već ima 13 prekršajnih bodova.

Uz to, utvrđeno je da upravlja vozilom s ne pripadajućim registracijskim pločicama, odnosno da pločice pripadaju drugom vozilu, čime je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Isto tako, prekršajno je sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica