NAJAVA: „Postani policajac“ - Dan otvorenih vrata u Rijeci

Slika /2024/Naslovana%20Postani%20policajac%20copy.jpg

Policija će prezentirati opremu i tehniku te održati pokaznu vježbu

FOTO: ilustracija

Sutra, 12. lipnja s početkom u 11 sati na Trgu Ivana Klobučarića u Rijeci (ispred Osnovne škole „Nikola Tesla“), Policijska uprava primorsko-goranska će u okviru kampanje "Postani policajac"  održati Dan otvorenih vrata.
 
Policijski službenici prometne, granične, specijalne i interventne te kriminalističke policije prezentirat će različita policijska vozila (presretač, motocikl, vozilo za očevid), kao i opremu te na svima pristupačan način pokazati dio svojih svakodnevnih poslova.
 
Uz to, oko 11.15 sati bit će održana i pokazna vježba Jedinice specijalne i interventne policije
 
Pozivamo građane, posebice mlade, da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju više o policijskom pozivu i o tome kako mogu postati policajci ili policajke.
 
Naime, u tijeku su dva natječaja koja je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova za edukaciju budućih policijskih službenika.
 
Prvi je Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i namijenjen je osobama koje nisu starije od 28 godina, a već su završile srednju školu. Ovaj natječaj je otvoren do 23. kolovoza 2024. godine.
 
Drugi natječaj namijenjen upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović'', a prijaviti se mogu mladi koji nisu stariji od 19 godina i koji su završili prva dva razreda srednje škole. Zainteresirani kandidati za ovaj natječaj mogu se prijaviti do  1. kolovoza 2024. godine.
 
Što znači biti policajac ili policajka zainteresirani će moći saznati u neposrednom kontaktu s policijskim službenicima,a detaljne informacije o navedenim natječajima mogu se pronaći na poveznici: Postani policajac/policajka .

Sve kandidate koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran i dinamičan posao, a imaju i mogućnost napredovanja te nastavka obrazovanja.

Najave