VIDEO: Policijski službenici u tjednu Crvenog križa educirani iz osnova pružanja prve pomoći

  • Slika /Prevencija/2022/Prva%20pomo%C4%87-mala.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Polaznici edukacije bili su policijski službenici temeljne, prometne, pomorske, granične, interventne i specijalne policije

FOTO, VIDEO: PU primorsko-goranska

Na inicijativu Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Društvom Crvenog križa Primorsko-goranske županije, u subotu 14. svibnja od 9 do 15 sati u prostoru Policijskog doma u Rijeci, održana je edukacija pružanja prve pomoći za tridesetak policijskih službenika.

Edukacija je održana u tjednu Crvenog križa (od 8. do 15.svibnja) čime se promovira važnost znanja i vještina pružanja prve pomoći svih kod građana, a naročito djelatnika službi koje se u svom redovnom radu susreću sa stradalim ili unesrećenim osobama te samim time postoji i potreba stjecanja osnovnih znanja iz tog područja.

Spomenuta edukacija, odnosno tečaj pružanja prve pomoći trajao je šest sati, tijekom kojih su obrađene teme uvoda u prvu pomoć, zatim postupak s unesrećenom osobom, pružanje pomoći kod gubitka svijesti, gušenja stranim predmetom, postupanje kod jakog vanjskog krvarenja i primjena automatskog vanjskog defibrilatora.
 
Po završetku, svi polaznici su dobili potvrde Hrvatskog Crvenog križa o završenoj edukaciji te je na ovaj način policijskim službenicima ujedno pružena i mogućnost stručnog usavršavanja.



Polaznici prvog ovakvog tečaja, organiziranog na inicijativu ove Policijske uprave i u nastavku dobre suradnje s nadležnim Društvom Crvenog križa, bili su policijski službenici temeljne, prometne, pomorske, granične, interventne i specijalne policije, koji policijske poslove  obavljaju na terenu te se češće nalaze u situacijama da mogu pružiti prvu pomoć te na taj način spasiti nečiji život.
 
Ovaj oblike edukacije i suradnje policije i djelatnika Crvenog križa, nastavit će se tijekom lipnja, kada će nova skupina policijskih službenika navedenih rodova policije biti upućena na tečaj pružanja prve pomoći.
 

Stranica