Građani policiji predali pušku, streljivo…

Slika AKCIJE/brosura_outside.png

Dragovoljnom predajom ovih predmeta građani su svoj dom učinili sigurnijim

FOTO: ilustracija

U sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, građani s područja Gorskog kotara te šireg riječkog i opatijskog područja policiji su dragovoljno predali vojničku pušku, četiri ručne bombe, od kojih dvije zaostale iz 2. svjetskog rata, nešto više od 890 komada raznog streljiva te dva okvira za automatsku pušku. Sve predmete su na siguran način od građana preuzeli  i zbrinuli stručno osposobljeni policijski službenici.

Navedena akcija provodi se neprekidno od 2007. godine i građanima omogućava da policiji bez bojazni od ikakvih sankcija predaju potencijalno opasne predmete čija je nabavka i posjedovanje za njih zabranjena. Stoga policija i  dalje poziva sve one koji još uvijek posjeduju oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih dragovoljno predaju te time svoj dom učine sigurnijim.

Isto tako, apeliramo na građane da spomenute predmete ne odlažu na mjestima koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Građanima savjetujemo da navedene predmete ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju. Na poziv građana po sve navedene predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način, a građani će svoj dom učiniti sigurnijim.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.

Stranica