Uhićeno još dvoje krijumčara

Slika 2021/Policajac%20i%20vozilo.jpg

Osumnjičenici će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad državljankom Rumunjske  i državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Naime, prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, policijski službenici su u ponedjeljak, 21. kolovoza u ranim jutarnjim satima,  zaustavili vozilo rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala državljanka Rumunjske. U večernjim satima tog dana policijski službenici zaustavili su kombi vozilo osječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije.
 
U vozilima se nalazilo šest stranih državljana, a za koje je utvrđeno da je da je riječ o osobama koje su u statusu tražitelja međunarodne zaštite te su upućeni da se vrate u prihvatilište koje su samovoljno napustili.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku.
 
 

Stranica