Učenici Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić" posjetili I. policijsku postaju Rijeka

  • Slika Prevencija/2018/katoli%C4%8Dka%20galerija%20novi%20mala.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dočekala ih je policijska službenica za prevenciju Antonija Ferenčak, koja ih je upoznala s  poslovima i zadaćama policije, kao i s policijskim rodovima. Posebno zanimanje učenika izazvao je dio prezentacije o raznim vrstama ovisnosti (cigarete, alkohol, droge) i njihovim posljedicama. U okviru navedene tematike učenici su poučeni i o tome kako reagirati  u slučaju ponalaska predmeta za konzumaciju droga (igle, šprice i sl.)

FOTO: pu pg
U preventivni program „Zajedno više možemo“, koji se u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Rijeke provodi već devetu školsku godinu u 25 riječkih osnovnih škola, uključila se danas i riječka Katolička osnovna škola “Josip Pavlišić” kroz realizaciju prve komponente „Mogu ako hoću 1“ (MAH-1).

Tako je danas I. policijsku postaju Rijeka posjetilo 10 učenika 4a. razreda Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić”, u pratnji učiteljice Sandre Vagaja. Dočekala ih je policijska službenica za prevenciju Antonija Ferenčak, koja ih je upoznala s  poslovima i zadaćama policije, kao i s policijskim rodovima. Posebno zanimanje učenika izazvao je dio prezentacije o raznim vrstama ovisnosti (cigarete, alkohol, droge) i njihovim posljedicama. U okviru navedene tematike učenici su poučeni i o tome kako reagirati  u slučaju ponalaska predmeta za konzumaciju droga (igle, šprice i sl.) uz posbena naglasak da se takvi predmeti ni u kojem slučaju ne diraju već je potrebno odmah obavijestiti odraslu osobu ili policiju. Za cijelo vrijeme prezentacije učenici su vrlo aktivno surađivali, komentirali i postavljali  mnogobrojna pitanja.

U nastavku posjete, učenici su obišli i prostorije I. policijske postaje Rijeka gdje su mogli između ostalih vidjeti i prostorije za prepoznavanje te način njihovog funkcioniranja. Također su obišli i prostorije za zadržavanje i prostoriju operativnog dežurstva u kojoj su vidjeli  što se događa nakon što policija primi poziv na broj 192. Na kraju obilaska, a na njihovo veliko zadovoljstvo, učenici su na parkiralištu imali priliku vidjeti policijsko vozilo “maricu” i čuti njezinu sirenu, kao i fotografirati se, a za uspomenu na druženje s policijom dobili su priručnik „Moj podsjetnik“.

 Provedba projekta nastavlja se tijekom prosinca, kada će učenici 4b Katoličke osnovne škole također posjetiti I. policijsku postaju Rijeka.


Pisane vijesti