U suradnji s Policijskom upravom istarskom uhićen višestruki počinitelj kaznenih djela

Slika 2021/lisice.jpg

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici I. policijske postaje u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela razbojništva i teških krađa te kaznenog djela oštećenje tuđe stvari i prisile prema službenoj osobi u pokušaju.

U subotu, 23. siječnja, na autobusnom kolodvoru u Rijeci postupajući po raspisanoj potrazi Policijske uprave istarske, uhićen je 21-godišnjak koji se prilikom postupanja oglušio na upozorenja policijskih službenika te je jednom od njih prijetio oružjem. Po dolasku u I. policijsku postaju, oštetio je kameru  i staklo u jednoj od službenih prostorija.

Nadalje, spomenuti se sumnjiči da je od kolovoza prošle do siječnja ove godine prijeteći oružjem i oštrim predmetima zaposlenicama kladionice i kioska na području Srdoča, Kantride i Vežice u Rijeci počinio pet kaznenih djela razbojništva.

Isto tako, sumnjiči se da je tijekom siječnja počinio tri kaznena dijela teške krađe u dvije trgovine na Banderovu i u središnjem dijelu Rijeke odakle je otuđio novac. Također, na Brajdi u Rijeci, otrgnuo je torbicu oštećenoj hrvatskoj državljanki te ju je potom odbacio u hodnik obližnje zgrade. Torbica s novčanikom, novcem  i dokumentima je pronađena i vraćena oštećenoj.

Počinjenim kaznenim djelima oštećene su tvrtke sa sjedištem na riječkom, zagrebačkom i šibenskom području za oko 59 000 kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica