U sedam požara evidentirana materijalna šteta od najmanje 319 000 kuna

Slika 2021/PO%C5%BDAR%20DIMNJAKA.jpg

Policija je tijekom prošlog vikenda zaprimila sedam prijava o požarima na području Primorsko-goranske županije od kojih izdvajamo dva požara u stambenim objektima na čabarskom i delničkom području

FOTO: Ilustracija

Policija je tijekom prošlog vikenda zaprimila sedam prijava o požarima na području Primorsko-goranske županije od kojih izdvajamo dva požara na stambenim objektima na čabarskom i delničkom području.

U subotu, 15. siječnja izbio je požar na obiteljskoj kući na čabarskom području u vlasništvu 44-godišnje hrvatske državljanke. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Čabra.
U požaru je izgorjela kuhinja, odnosno kuhinjski drveni elementi, štednjak i ostalo. Prema rezultatima očevida, utvrđeno je da je uzrok požara kvar na električnoj instalaciji uključene zidne kuhinjske nape.  

Isto tako, jučer na širem delničkom području došlo je do požara u kući za odmor u vlasništvu 52-godišnje hrvatske državljanke. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga vatrogasci vatrogasnih društava s područja Delnica.
U požaru vikend kuća je u potpunosti izgorjela, a kao uzrok požara utvrđen je prijenos temperature sa zapaljivog materijala iz peći na kruta goriva (drva kojim je ložena vatra) na drveni pod i okolni zapaljivi materijal.

 Materijalna šteta svih navedenih požara procjenjuje se na iznos od najmanje 319.000,00 kuna.

Kako bi izbjegli moguće ozlijede i materijalnu štetu sve građane upozoravamo da u plastične kontejnere ne odlažu pepeo, žar, zapaljive tekućine ili neugašene opuške. Isto tako svijeće i druge predmete koji mogu izazvati požar ne ostavljajte bez nadzora.
U slučaju požara odmah nazovite vatrogasce na broj 193 i policiju na 192!

Stranica