U prometnoj nesreći smrtno stradale dvije žene, šest osoba ozlijeđeno

Slika /brzina.jpg

Vozač kombija je uhićen  i u tijeku je kriminalističko istraživanje

FOTO: ilustracija

Danas, 17. listopada oko 8,15 sati na autocesti A6 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a šest je osoba ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći sudjelovalo je kombi vozilo s priključnim vozilom, moldavskih registracijskih oznaka koje se kretalo u smjeru Zagreba i osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka koje se kretalo u smjeru Rijeke.

Do nesreće je došlo na mjestu gdje se promet  odvija u oba smjera sjevernim kolničkim trakom zbog radova na cesti. Prema dosad utvrđenom kombi vozilo je  prešlo u suprotni kolnički trak gdje je došlo do udara u osobno vozilo, koje je nakon sudara odbačeno na zaustavnu traku, a kombi vozilo se prevrnulo na bok.  

Na mjestu prometne nesreće smrtno su stradale dvije ženske osobe, putnice u kombi vozilu.  Prema dosadašnjim saznanjima riječ je o stranim državljankama, a utvrđivanje identiteta smrtno stradalih je u tijeku.

Radi pružanja liječničke pomoći u KBC Rijeka prevezena su dva muškarca i tri žene, državljani Moldavije i Rumunjske (34, 35, 37 i 54 godine), koji su se nalazili u kombi vozilu te hrvatski državljanin u dobi od 24 godine, vozač osobnog vozila.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica županijske državne odvjetnice iz Rijeke.

Od 9,10 do 14,20 sati promet između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora  u smjeru Rijeke je bio u potpunosti u prekidu.

Državljanin Moldavije, koji je upravljao kombi vozilom je uhićen i priveden u službene prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja.

Priopćenja