Policija i dalje sprječava krijumčarenje osoba

Slika /granica.jpg

Osumnjičeni su zatečeni na delničkom području te na području Vrbovskog

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijskih postaja Delnice s ispostavom Čabar i Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom državljana Rumunjske te nad državljanima Ukrajine i Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Državljani Rumunjske zatečeni su tijekom 15. listopada na delničkom području u teretnom vozilu s priključnim vozilom rumunjskih nacionalnih oznaka, dok su druga dvojica zaustavljena tijekom 16. listopada na području Vrbovskog u osobnim vozilima čeških i bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđena je osnovana sumnja da su  iz koristoljublja za unaprijed dogovorene novčane iznose prevozili strane državljane.
 
Po završetku kriminalističkih istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela osumnjičeni državljani Rumunjske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku.
 
Prema strancima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Priopćenja