U prometnoj nesreći smrtno stradale dvije osobe

Slika /brzina.jpg

Prema dosad utvrđenom došlo je sudara između osobnog i teretnog vozila, kojom prilikom je na mjestu događaja smrtno stradalo dvoje hrvatskih državljana

FOTO: ilustracija

Danas. 7. prosinca oko 9.10 sati sati na autocesti A6, kod vijadukta Zečeve Drage dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Na mjestu prometne nesreće proveden je očevid kojim je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

U prometnoj nesreći sudjelovalo je osobno vozilo marke Seat, zagrebačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo u smjeru Zagreba i teretno vozilo marke MAN s priključnim vozilom, splitskih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Rijeke upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin. Prema dosad utvrđenom došlo je sudara između osobnog i teretnog vozila, kojom prilikom je na mjestu događaja smrtno stradalo dvoje hrvatskih državljana iz osobnog vozila, starosti 54 i 56 godina. 

Utvrđivanje svih okolnosti i relevantnih činjenica koje su dovele do ove prometne  nesreće se nastavlja. Napominjemo da se na vijaduktu Zečeve Drage trenutno izvode radovi na obnovi sjeverne kolničke trake te je promet preusmjeren na južni dio vijadukta na kojem je uspostavljen dvosmjerni promet.

Tijekom obavljanja očevida te uklanjanja vozila, promet ovom dionicom bio je u potpunosti u prekidu i odvijao se obilaznim pravcima  do  13.55 sati kada je ponovo uspostavljen.

Nedugo nakon ove prometne nesreće, također na području nadležnosti Policijske postaje Vrbovsko, danas se dogodila i prometna nesreća u  tunelu Veliku Gložac, a u kojoj su lakše ozlijeđene dvije osobe iz osobnog vozila.  

Također, danas oko 8.45 sati na području Veprinca u provaliju je sletjelo  teretno vozilo marke  Iveco s priključnim vozilom, zagrebačkih registracijskih oznaka. Navedenim skupom vozila upravljao je  58-godišnji  državljanin Srbije, koji je u ovoj nesreći ozlijeđen, a u tijeku je izvlačenje vozila nakon čega će biti ponovo uspostavljen promet županijskom cestom 5047.
 

Stranica