U okviru akcije "Manje oružja, manje tragedija"

Slika /AKCIJE/Akcija-manje%20oru%C5%BEja-letak%201-11.12..jpg

Pozivamo građane da se pridruže akciji "Manje oružja, manje tragedija" kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava

FOTO: Ilustracija

U proteklih tjedan dana policija je na području Crikvenice, Malog Lošinja i Rijeke evidentirala pet dragovoljnih predaja oružja i eksplozivnih sredstava.

Građani su policiji predali jednu automatsku pušku M-70 i dva pištolja s pripadajućim spremnikom, kao i dvije ručne bombe M-51 i M52 te ukupno 342 komada različitog streljiva. Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka te će biti zbrinuti prema pravilima struke.
 
Zahvaljujemo savjesnim građanima koji su se pridružili akciji "Manje oružja, manje tragedija" kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava.

Molimo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji. K tome pozivamo da se takva opasna sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.
 
Napominjemo i da eksplozivna sredstva građani ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već namjeru za dragovoljnom predajom mogu prijaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu građana doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ta sredstva sigurno preuzeti, a ujedno će se osigurati i anonimnost dojave.
 
Detaljne informacije o provedbi Akcije, kao i predaji oružja i drugih eksplozivnih sredstava, mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije na broj 0800 88 92.
 

Stranica