​PP Opatija i ove godine dodijelila nagrade učenicima za najbolja umjetnička djela na temu prevencije ovisnosti

  • Slika /Prevencija/2023/PP%20OPT-NAGRADE-ispred%20vije%C4%87nice-GLAVNA-18.5..jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Natječaj likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola održan je u „Mjesecu borbe protiv ovisnosti“ koji se obilježavao od 15. studenoga do 15. prosinca 2022. godine

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Jučer su u Opatiji dodijeljene pohvale i nagrade učenicima koji su izradili najbolje likovne i napisali najbolje literarne radove na temu prevencije ovisnosti o drogama, alkoholu i cigaretama te posljedicama njihovog konzumiranja.
 
Riječ je o nagradama za umjetničke radove izabranima na održanom Natječaju likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola povodom „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“ koji se obilježavao od 15. studenoga do 15. prosinca 2022. godine, a koji se već nekoliko godina provodi na inicijativu načelnika Policijske postaje Opatija Tomislava Milkovića i u okviru rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta Liburnije.
 
Natječaju su se odazvali učenici i djelatnici Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija, Osnovne škole „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji, Osnovne škole „Drago Gervais“ Brešca i Osnovne škole Viktora Cara Emina Lovran. Tako je zaprimljeno ukupno 35 likovnih i literarnih radova, sudjelovalo je 75 učenika i 6 mentora.
Nagrade s pohvalnicama je dobilo 39 učenika.  Za najbolje ocijenjene radove učenici su za nagradu dobili na poklon kino ulaznice na filmske projekcije po izboru u lovranskom kinu, a dodijeljene su i pohvalnice, kao i zahvalnice na sudjelovanju u Natječaju.

Prigodna svečanost dodjele održala se u vijećnici Grada Opatije, a u uvodnom dijelu učenicima, mentorima i ravnateljicama škola obratili su se načelnik Policijske postaje Opatija Tomislav Milković i gradonačelnik Grada Opatija Fernando Kirigin, uz podršku ostalih čelnika lokalnih samouprava Liburnije.
 
Tom su prilikom istaknuli iznimnu važnost edukacije i poticanja zdravog načina života kod osnovnoškolaca. Grad Opatija, Općina Lovran i Općina Matulji sudjelovali su i u financiranju nagrada, pohvalnica i zahvalnica.

Ova aktivnost samo je jedna u nizu preventivnih aktivnosti koje policija provodi u sinergiji s lokalnom zajednicom, a na zadovoljstvo mladeži i ostalih građana.
 

Stranica