​U nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa u prosincu 223 prekršaja

Slika /A%20Nove%20Fotke/pojas%20ilustracija%202.jpg

Pozivamo sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas

FOTO: Ilustracija
 
Tijekom prošlog mjeseca prosinca policijski službenici su u prometu na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske među ostalim akcijama i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.
 
U tom razdoblju evidentirano je ukupno 223 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 187 prekršaja se odnosi na vozače i to 134 osobnih vozila i 53 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 25, a u teretnim vozilima devet putnika.
 
U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1037 vozača, od kojih je 825 vozača osobnih vozila, 211 vozača teretnih vozila i jedan vozač autobusa. Uz to je kontroliran 231 putnik, njih 212 u osobnim i 19 u teretnim vozilima. Na stražnjim sjedalima kontrolirano je 75 putnika, od kojih je 20 djece.
 
S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.

Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.
 

Stranica