​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Brzina-novo.JPG

U proteklom tjednu dogodile su se 43 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog tjedna na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 43 prometne nesreće, od kojih su dvije teže nesreće, a 43 su lakše nesreće. U ovim nesrećama su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 49.600 eura.
 
Uz jednog stranog državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i tri alkoholizirana vozača. Ukupno su alkotestirana 204 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih sedam, je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok ih je tri između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 1,73  promila izmjerena je u subotu, 7. siječnja, 57-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Jušića kod Matulja. Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili oko 9 sati kada je pri utjecaju alkohola upravljao mopedom marke Kymco, riječkih registracijskih oznaka. Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja bez vozačke dozvole, odnosno u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom.

Zbog počinjenih prekršaja, protiv 57-godišnjaka je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 2800 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „A1“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Stranica