U Krku održan preventivni Projekt “Zdrav za 5"

Slika /Prevencija/2019/KRK-PRED-ZZP-MALA.jpg

Nacionalni preventivni projekt ”Zdrav za 5“ pokrenut je s ciljem prevencije ovisnosti kod mladeži (alkohol, droge, igre na sreću).

FOTO: PU primorsko-goranska

Prošli tjedan su u Osnovnoj školi „Fran Krsto Frankopan“ u Krku održana dva predavanja u sklopu provođenja preventivnog Projekta „Zdrav za 5“. Predavanja je organizirao Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Policijskom postajom Krk za 88 učenika sedmih i osmih razreda koji su sudjelovali na predavanjima. Tom prilikom su policijski službenici Danijel Drglin i Jasmina Zmajla iz PP Krk učenicima kroz temu ovisnosti približili štetnost i posljedice uporabe alkohola i droga. Predstavljajući im štetnosti do kojih dovode konzumacije alkoholnih pića i droga, kroz razgovor su ih upoznale i s kaznenopravnim aspektima zlouporabe opojnih droga, kao i konzumacije alkohola te igara na sreću.
 
Nacionalni preventivni projekt ”Zdrav za 5“ pokrenuli su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, s ciljem prevencije ovisnosti kod mladeži (alkohol, droge, igre na sreću). Njime se promiče i pro-socijalno, preventivno i zaštitno djelovanje uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladih. Poseban naglasak Projekta je na podizanju razine samosvijesti mladih o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te sigurnosti.
 
 

Stranica