Pojačane mjere u prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Kontrola%20prometa-novo.JPG

U spomenutom razdoblju ukupno je zabilježen 381 prometni prekršaj. Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 96 prekršaja...

FOTO: Ilustracija
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja najtežih nesreća posebice sa smrtno stradalim i ozlijeđenim osobama. .
Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji, kao i svi ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.
U spomenutom razdoblju ukupno je zabilježen 381 prometni prekršaj. Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 96 prekršaja, slijedi nekorištenje sigurnosnog pojasa 78, zatim vožnje pod utjecajem alkohola- 31 prekršaj, a prekršaj uporabe  mobitela u vožnji- 18.  
U akciji je ukupno alkotestirano 105 vozača od kojih je u vožnji pod utjecajem alkohola zatečen 31 vozač.

Najveća koncentracija alkohola od 2,19 g/kg izmjerena je sinoć 56-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka. Policija ga je zaustavila oko 22.30 sati  u ulici Ivana Filipovića u Rijeci.
 
Što se tiče koncentracija alkohola, 12 vozača je imalo koncentraciju alkohola od 1,00 do 1,50 g/kg, devetorici je izmjerena koncentracija alkohola od 0,50 do 1,00 g/kg, sedmorici vozača iznad 1,50 g/kg, dok su trojica zatečena s koncentracijom do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Jedan vozač je odbio alkotestiranje, kao i test na droge. Od navedenih alkotestiranih vozača 10 je recidivista.
 
Najveća brzina zabilježena je u subotu, 16. ožujka u 17.34 sati na području Vrbovskog kod vijadukta Osojnik. Osobno vozilo marke Seat, zagrebačkih registarskih oznaka, kretalo se brzinom od 193 km/h u smjeru Zagreba na mjestu gdje je brzina kretanja određena na 110 km/h.
 
Od ostalih 147 prekršaja u prometu, izdvajamo šest prekršaja vožnje s tehnički neispravnim vozilima, četiri prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, kao i jedan prekršaj vožnje dok je na snazi zabrana upravljanja vozilom B kategorije. 
Svi počinitelji su zbog počinjenja prekršaja sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 

Stranica