U Krku nastavljene aktivnosti iz Projekta "Zdrav za 5"

Slika /Prevencija/2019/KRK-PREV-16.12..jpg

Nacionalni preventivni projekt ”Zdrav za 5“ pokrenuli su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, s ciljem prevencije ovisnosti kod mladeži

FOTO: PU primorsko-goranska
 
Prošli petak u Krku su u srednjoj školi „Hrvatski kralj Zvonimir“ policijski službenici održali predavanje za učenike 1. razreda na temu „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe droga“. Predavanje je organizirao Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Policijskom postajom Krk, a u sklopu provođenja preventivnog Projekta „Zdrav za 5“.
 
Tom prilikom su policijski službenici Danijel Drglin i Jasmina Zmajla iz PP Krk učenicima kroz temu ovisnosti približili štetnost i posljedice uporabe droga. Predstavljajući im štetnosti do kojih dovodi korištenje droga kroz razgovor su ih upoznali i s kaznenopravnim aspektima zlouporabe opojnih droga naglašavajući  da osoba postaje kazneno i prekršajno odgovorna s navršenih već 14 godina života. Osim toga, istaknuli su kako problemi vezani uz drogu mogu početi i puno prije stvaranja same ovisnosti te je osobito važno prepoznati neprihvatljiva i devijantna ponašanja pojedinca u društvu. U predavanju su učenike upoznali i s drugim ovisnostima koje dovodi primjerice konzumacija alkohola ili klađenje, odnosno igre na sreću.
 
Nacionalni preventivni projekt ”Zdrav za 5“ pokrenuli su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, s ciljem prevencije ovisnosti kod mladeži (alkohol, droge, igre na sreću). Njime se promiče i pro-socijalno, preventivno i zaštitno djelovanje uz razvijanje društveno-emocionalnih vještina kod djece i mladih. Poseban naglasak Projekta je na podizanju razine samosvijesti mladih o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja.

Stranica