U Jelenju održan Sajam mogućnosti

Slika jelenje13.jpg

FOTO: PU primorsko-goranska 

Jučer je u Osnovnoj školi „Jelenje-Dražice“održan Sajam mogućnosti kojemu je prisustvovalo tristotinjak učenika 4. ove škole i Osnovne škole Čavle.Ovo je druga komponenta preventivnog programa „Zajedno više možemo“ kojeg provodi Policijska uprava primorsko-goranska. U prvoj komponenti „Mogu ako hoću 1“  učenici spomenutih škola posjetili su III. policijsku postaju Rijeka te se upoznali s radom policije.

Sajam mogućnosti organizirao je Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa navedenim osnovnim školama te općinama Jelenje i Čavle. U vremenu od 15,30 do 18 sati učenicima su se predstavile brojne udruge koje su prigodnim kulturno-zabavnim programom i sportskim sadržajima prikazale dio svojih aktivnosti. Našle su se ovdje folklorne i plesne skupine, zatim sportski klubovi (tenisači, šahisti, atletičari, boćari), jahački klub, predstavnici DVD Jelenje i Čavle, izviđači, predstavnici udruga koje njeguju tradicionalne vještine poput pletenja…

Policija je prisutnim učenicima, njihovim nastavnicima i drugim posjetiteljima također prezentirala i dio svojih aktivnosti. Sajmu su prisustvovali policijski službenici III. policijske postaje Rijeka, načelnik te službenik za prevenciju i kontakt policajci za ove Općine.  Na prigodno postavljenom štandu mogao se dobiti razni promidžbeni materijal, a svi su mogli razgledati službena vozila policije te se upoznati sa službenim policijskim psom za droge.

Cilj Sajam mogućnosti bio je da se učenici upoznaju s poželjnim i korisnim aktivnostima kojima mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme. Uz to, sudjelovanje predstavnika lokalne zajednice, kao i  različitih udruga koje su zajedno s policijom sudjelovale u ovoj manifestaciji ukazuju na zajednički trud svih u stvaranju pozitivnog okruženja za kvalitetnije odrastanje djece te njihovo aktivno uključivanje u život.

Stoga će Policijska uprava primorsko-goranske u suradnji i uz potporu lokalne zajednice i u narednom periodu nastaviti provedbu preventivnog programa „Zajedno više možemo“ u cilju prevencije različitih oblika nepoželjnih i kažnjivih ponašanja, od zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja… te prihvaćanja policije kao prijatelja i pomagača djeci u njihovom odrastanju.



Stranica