Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,13 promila izmjerena je 43-godišnjem hrvatskom državljaninu u Opatiji

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 89 prometnih nesreća, od kojih je 81 teža, a osam su lakše nesreće.
U spomenutim nesrećama su dvije osobe smrtno stradale, osam osoba je teže, a devet lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 202.500 eura.
 
Dva pješaka, devet stranih državljana i četiri alkoholizirana vozača su sudjelovala u nesrećama.
 
Ukupno je alkotestirano 176 vozača, od kojih je kod njih 26 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod  jednog do 0,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14,  je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok ih je po sedam u dobi između 25. i 35. godina, kao i između 18. i 24. godine.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,13 promila izmjerena je 43-godišnjem hrvatskom državljaninu u Opatiji. Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici u četvrtak, 30. svibnja  oko 2 sata, zaustavili u ulici Vladimira Nazora dok je pod utjecajem alkohola  upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka.
 
Zbog počinjenja prometnog prekršaja, protiv 43-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Priopćenja