Tjedno izvješće o prometu

Slika A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Proteklog tjedna dogodile su se 74 prometne nesreće, od kojih je pet bilo težih, a 69 je bilo lakših

FOTO: ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 74 prometne nesreće, od kojih je pet bilo težih, a 69 je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 128.200 eura.
 
U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 16 stranih državljana i četiri alkoholizirana vozača.
 
Ukupno je alkotestirano 209 vozača, od kojih je kod njih 13 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod  jednog do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet je bilo u dobi iznad 35. godine života, tri u dobi između 25. i 35. godina, a dva u dobi između 18. i 24. godine.
 
Najveća koncentracija alkohola od 3,30 g/kg  izmjerena je 42-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, zaustavljenom na području Punta na otoku Krku. Spomenuti je 10. svibnja, nešto poslije ponoći upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka, a zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije
Po završetku postupanja policije protiv njega je nadležnom općinskom sudu podnijet optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

Stranica