​Tjedno izvješće o prometu

Slika /PROMET/PA-3.4.-3.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,13 promila izmjerena je 45-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Opatije

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 79 prometnih nesreća, od kojih su 11 teže, a 68 lakše nesreće. U ovim nesrećama je 11 osoba teže, a 19 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 132.870 eura.
 
Uz 28 stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i dva pješaka te sedam alkoholiziranih vozača. Ukupno su alkotestirana 242 vozača, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 17 je bilo u dobi iznad 35. godine života,  dva vozača su u kategoriji između 25. do 35. godina života dok jedan između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,13 promila izmjerena je u srijedu, 13. rujna, 45-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Opatije.
 
Riječ je o vozaču kojega je policija zaustavila oko 1 sat dok je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registarskih oznaka.

Odmah je izdvojen iz prometa te mu je zbog počinjenog prekršaja optužnim prijedlogom, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, predložena novčana kazna od 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica