​Prijevare na internetu, oprez građani!

Slika 2023/data.jpg

Materijalno je oštećena 41-godišnjakinja za oko 4200 eura

FOTO: Ilustracija

Policija je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela prijevare na štetu 41-godišnja hrvatska državljanka.

Naime, oštećenoj se u svibnju ove godine putem društvenih mreža javila nepoznata ženska osoba navodeći da je iz Njemačke i da joj ostavlja 450 000 eura. Od srpnja dok sredine rujna oštećena je  uplatila oko 4200 eura za troškove prijepisa, vođenje bankovnih računa i sl. misleći da je naslijedila navedeni novac. No, nakon što ju je nepoznata osoba tražila dodatni novac, shvatila je da je prevarena i događaj je prijavila policiji.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Podsjećamo stoga opetovano građane da ne vjeruju nepoznatim osobama u virtualnoj komunikaciji koje nisu prethodno provjerili da zaista postoje i njihovim lažnim obećanjima o velikim donacijama, nasljedstvima i slično.

Zapamtite, nema nikakvih razloga da vam neka osoba koju ne poznajete daruje vam veliki novčani iznos, a  i uvijek se iza te velikodušne ponude uvijek se krije prijevara! Ukoliko dobijete ovakvu ili sličnu ponudu putem neke od društvenih mreža ili elektroničke pošte, odmah pozovite policiju na broj 192!

Stranica