​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Stop%20palica%20-%20novo.jpg

Tijekom prošlog tjedna je alkotestiran 231 vozač, od kojih je kod njih 22 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 55  prometnih nesreća, od kojih su dvije teže nesreće, a 53  lakše nesreće. U ovim nesrećama su dvije osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 91.122 eura.
 
Uz četiri strana državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i dva pješaka, kao i 11 alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestiran 231 vozač, od kojih je kod njih 22 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 21, je bilo u dobi iznad 35. godine života, a dvoje ih je bilo u kategoriji između 25. do 35. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,58  promila izmjerena je u petak, 27. siječnja, 44-godišnjem hrvatskom državljaninu u Čabru. Policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar zaustavili su ga oko 8.40 sati kada je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Renault, delničkih registracijskih vozila.

Odmah je izdvojen iz prometa te priveden u službene policijske prostorije gdje je zadržan do prestanka djelovanja alkohola. Po završetku postupanja protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 2650 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Stranica