Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/alkotest.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 2,54 promila izmjerena je u nedjelju, 27. studenoga u Ravnoj Gori 42-godišnjem vozaču osobnog vozila

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodile su se 54 prometne nesreće, od kojih je jedna teža, a 53 su  lakše nesreće. U ovim nesrećama je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 269.700 kuna.
 
Uz jednog stranog državljanina, u prometnim nesrećama sudjelovala su i tri  pješaka te deset alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 232 vozača, od kojih je kod njih 25 koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod dva vozača do 0,50 g/kg. Tri vozača su odbila alkotestiranje.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 21, bilo je u dobi iznad 35. godine života, četvero između 25. i 35. godina života, dok ih je pet u kategoriji između 18. do 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,54 promila izmjerena je u nedjelju, 27. studenoga oko 1.10 sati u Ravnoj Gori kada je policija zaustavila 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Suzuki, riječkih registracijskih oznaka.

Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, odmah je izdvojen iz prometa te priveden na postupanje u Policijsku postaju Delnice gdje je smješten do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenog prekršaja protiv 46-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica