​Iznajmio osobno vozilo pa ga „zaboravio“ vratiti

Slika /A%20Nove%20Fotke/policija%20natpis.JPG

Osumnjičeni Slovenac za utaju je iznajmio osobno vozilo na tjedan dana, ali ga nije vratio u roku pa je vlasnik tvrtke protiv njega podnio kaznenu prijavu

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim slovenskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje.
 
Naime, osumnjičeni Slovenac je 3. studenoga u tvrtki za iznajmljivanje vozila u Rijeci potpisao ugovor kojim je iznajmio osobno vozilo na tjedan dana, međutim, kada to vozilo nije vratio do 11. studenoga niti odgovarao na telefonske pozive, vlasnik tvrtke je protiv njega podnio kaznenu prijavu. Materijalna šteta je procijenjena na oko 173 000 kuna.
 
Za osumnjičenikom je raspisana potraga te je u četvrtak, 24. studenoga zatečen na graničnom prijelazu Rupa, prilikom granične kontrole ulaza putnika i vozila u Republiku Hrvatsku, gdje je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje u I.PP Rijeka.
 
Spomenuto osobno vozilo je vraćeno vlasnicima, a 42-godišnji osumnjičenik je po završetku istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje navedene utaje, kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Stranica