​Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

S 2,23 promila alkohola 55-godišnjak izazvao prometnu nesreću i teško ozlijedio pješaka koji je tri dana kasnije od posljedica i  preminuo

FOTO: Ilustracija
 
Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 80 prometnih nesreća, od kojih su osam teže, a  72 su lakše nesreće.
U ovim nesrećama je osam osoba teže, a 22 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 792.000 kuna.
 
Uz 20 stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i četiri pješaka, kao i 11 alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestiran 189 vozač, od kojih je kod njih 27 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 18 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok je jedan između 18. i 25. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,23 promila izmjerena je u četvrtak, 30. lipnja, 55-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci. Upravljajući osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, 55-godišnjak je oko 18.15 sati izazvao prometnu nesreću u Baštijanovoj ulici na Belvederu gdje je udario u 88-godišnjeg pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Pješak je u nesreći zadobio teške ozljede te je od posljedica preminuo tri dana kasnije u KBC Rijeka.
 
Po završetku postupanja, 55-godišnjak je zbog  izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u skladu s važećim zakonskim propisima.
 

Stranica