Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Brzina01-novo.JPG

Tijekom tjedna u prometnim nesrećama  jedna je osoba, nažalost, smrtno stradala, dvije su osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 611.300 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog tjedna na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 85 prometnih nesreća, od kojih su tri teže, a 82 su lakše nesreće.
 
U ovim prometnim nesrećama  jedna je osoba, nažalost, smrtno stradala, dvije su osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 611.300 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovalo je 19 stranih državljana, jedan pješak i četiri alkoholizirana vozača. Alkotestirano je 211 vozača od kojih je kod njih 13 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih sedam, između 25. i 35. godina života ih je evidentirano četiri, dok su dva vozača bila u kategoriji između 18. i 25. godina životne dobi.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,04 g/kg je evidentirana je 35-godišnjem vozaču mopeda na području Omišlja na Krku. Policijski službenici zaustavili su ga u subotu, 11. rujna oko 20 sati, kada je pri utjecaju alkohola upravljao mopedom  marke Tomos, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te je priveden u policijske prostorije. Po završetku postupanja protiv njega je podnijet optužni prijedlog. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena mu je novčana kazna od najmanje 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica