Policija im pronašla oružje i streljivo

Slika 2021/policija%20natpis2.jpg

Tijekom kriminalističkog istraživanja, provedena je pretraga doma kojim se osumnjičenici koriste na širem području Matulja gdje je je pronađena automatska puška, pištolj marke Crvena zastava, 25 komada streljiva, a koje su spomenuti nedozvoljeno posjedovali

FOTO: Ilustracija

Opatijska policija je provela kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 50 i 74 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, provedena je pretraga doma kojim se osumnjičenici koriste na širem području Matulja gdje je je pronađena automatska puška, pištolj marke Crvena zastava, 25 komada streljiva, a koje su spomenuti nedozvoljeno posjedovali.

Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, protiv osumnjičenih hrvatskih državljana podnosi se kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu. Također su i prekršajno sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Stranica