Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna.jpg

U 37 prometnih nesreća sudjelovala su i tri pješaka te tri strana državljanina, ali i četiri alkoholizirana vozača  

FOTO: Ilustracija

Proteklog tjedna na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 37 lakših prometnih nesreća, u kojima je 13 osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 331.500 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka i tri strana državljanina, ali i četiri alkoholizirana vozača.

U navedenom razdoblju ukupno je alkotestirano 168 vozača, od kojih je kod njih sedam utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih šest, dok je evidentiran jedan vozač u kategoriji između 18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 3,55 g/kg izmjerena je 37-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Seat, riječkih registracijskih oznaka, u subotu, 9. siječnja. Policija ga je oko 22.15 sati zatekla na području Grobničke ceste dok se kretao iz smjera Čavli prema Kačjaku u Rijeci. Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije i kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Zbog opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te je potom prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Predložena mu je novčana kazna od 40 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od godinu dana.

 

Stranica