Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/Alkotest-kontrola.jpg

Tijekom tjedna alkotestirano je 186 vozača, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, jedan je imao koncentraciju do 0,50 g/kg, a tri vozača su odbila provjeru

FOTO: Ilustracija
 
Prošlog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 32 prometne nesreće, od kojih su četiri teže, a 28 lakše. U ovim nesrećama pet je osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 255.700 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak, kao i tri alkoholizirana vozača.

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 186 vozača, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, jedan je imao koncentraciju do 0,50 g/kg, a tri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 12, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo šest, dok su dva evidentirana u kategoriji između 18. i 25. godine života.
 
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,32 g/kg izmjerena je u nedjelju, 26. travnja, 47-godišnjem vozaču osobnog vozila na području otoka Krka. Policija ga je zatekla oko 15 sati u Malinskoj gdje je upravljao vozilom marke Volkswagen, registarskih oznaka Virovitice, bez vozačke dozvole, kao i bez osobne iskaznice, a nije koristio ni sigurnosni pojas.
Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja prekršajno prijavljen prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici. Predložena mu je novčana sankcija od najmanje 15 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije. 


Stranica