Tjedno izvješće o prometu

Slika /prometni_policajac01.jpg

Dogodilo se 65 prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 61 je bila lakša. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno.

FOTO: Ilustracija

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 65 prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 61 je bila lakša. U ovim prometnim nesrećama pet osoba je teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 519.400 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, dva strana državljanina i tri alkoholizirana vozača.
Alkotestirana su 334 vozača, od kojih je kod njih 30 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 13 je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok ih je po devet bilo u dobnim kategorijama između 18. i 25. godine života te 25. i 35. godine života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,56 g/kg izmjerena je 52-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, delničkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen 4. listopada oko 23.30 sati u Fužinama. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama spomenuti vozač je prekršajno sankcioniran.

Stranica