Tjedno izvješće o prometu

Slika /A%20Nove%20Fotke/prometna09.jpg

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 313 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti

FOTO: Ilustracija

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 45 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teže, a 43 lakše. U ovim nesrećama četiri su osobe teže, a osam lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 415.600 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri strana državljana, dva pješaka, kao i dva alkoholizirana vozača.

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 313 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 13, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo pet, dok su tri vozača evidentiranau kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,33 g/kg izmjerena je u nedjelju, 2. prosinca, 40-godišnjem vozaču osobnog vozila. Njega je policija zaustavila oko 1.40 sata na području Vojaka u Rijeci, dok je upravljao vozilom marke Volkswagen, osječkih registracijskih oznaka. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica